A mund të zgjedh plesk apo cPanel!?

Çdo paketë hosti vjen me një panel kontrolli të caktuar. Dy lloje të panbelit të kontrollit që ams.al ofron janë WHM/cPanel dhe Plesk. Paketat e Hostit Linux kanë në pronësi WHM/cPanel kurse Windows Hosting ka Plesk.

Përdoruesit e IT platformën e zgjedhin në bazë të shijeve të tyre. E njëjta gjë vlen edhe për kontroll panelat e hostingjeve. Ka fansa të ndryshëm të tyre disa zgjedhin në bazë të dizajnit të tyre e disa në bazë të shërbimeve të ndryshme që ato ofrojnë.

E vërteta është se të dyja janë shumë të ngjashme me njëra-tjetrën, kanë aplikacionet po thuajse të njëjta që të dyja. Të dyja funksionojnë për mrekulli edhe plotësojnë nevojat e klientit.

Që të dyja këto kontroll panele lejojnë që të konfiguroni webfaqen tuaj, të shikoni statistikat, të konfiguroni emailat, të shikoni fajllat të cilat i keni të ngarkuara në server etj. Dallimi kryesor është mënyra se si këto të dyja janë të organizuara

Mbajeni në mend se cPanel është i përhapur më shumë, dhe gjithashtu cPanel ka ndodhur që është modifikuar dhe maskuar në mënyra të ndryshme nga përdorues që dëshirojnë pamje tjetër të panelit të tyre.

cPanel vjen me një kontroll panel të vetin të posaqëm WHM (Web Host Manager), të cilin mund ta shohin vetëm ata përdorues që kanë blerë VPS (Virtual Private Server), dmth ata që kanë Host të ndarë me të tjerët (Shared Hosting) nuk e kanë këtë mundësi. Në këtë rast cPanel është për kontrollimin e webfaqeve, kurse WHM për kontrollimin e cPanel-ve.

Plesk nga ana tjetër ka vetëm një sistem logimi për kyçje në të, është e ngjashëm me cPanel por opsionet që këto të dyja ofrojnë dallojnë njëra me tjetrën.

Njëra nga tmerret që përjeton çdo web developer, padiskutim që  është transferimi i një webfaqe-je nga një host në tjetrin apo nga cPanel në Plesk (E cila është thuajse e pamundur).

Do të thotë nëse njëherë zgjedhni cPanel ose Plesk Panel mos i ndryshoni më, migrimi i webfaqeve mes këto të dyjave nuk është i pamundur por edhe nëse ju jeni i aftë teknikisht do t’ju paraqiten probleme të ndryshme.

Si Plesk ashtu edhe cPanel që të dyja janë të shpejta, të sigurta dhe stabile.

Për përdoruesit ekzistues, problemi më i madh që nuk do dëshironin që t’ju ndodhte kurrë është migrimi nga cPanel në Plesk apo anasjelltas. Nëse tashmë jeni në ndonjërën nga këto dy kontroll panele, anashkaloni të gjitha mundësitë për ta ndryshuar, vetëm nëse duhet patjetër. Jo vetëm që do detyroheni të mësoni një lloj tjetër të kontrollit të panelit, por problemet që dalin gjatë migrimit mes këtyre dyjave mund të jenë një tmerr i vërtetë.

  • 51 Përdoruesit e gjetën këtë të dobishme
A ishte kjo përgjigje e dobishme?

Artikuj të ngjashëm

Çfarë është hapësira SSD dhe çfarë është bandwidth

Hapësira e një serveri tregon kapacitetin që ju keni në dispozicion për faqen tuaj. Zakonisht për...

Diçka për fjalën domain

Një domain name është një emër që ju mund të përdorni për të përcaktuar praninë tuaj unike në...

Çfarë është web hosting

Web hosting është mënyra më e zakonshme e hostimit të më shumë se 98.99% të web faqeve. Dmth, një...

Pas pagesës për regjistrim domaini ose plan hosti si të veproni

Menjëherë pasi të keni realizuar pagesën dhe pas verifikimit të saj në mënyrë automatike për pak...

A është e mundur të mbaj të njëjtin emër domaini edhe nëse ndryshoj host!?

Sigurisht që PO!Përderisa domaini regjistrohet nën emrin dhe të dhënat tuaja personale apo të...