Mënyrat për dizenjimin e Faqeve WEB

Menyrat per dizenjimin e Faqeve WEB

Per te realizuar ndertimin dhe funksionimin e efekteshem te faqeve web ka disa menyra qe varen posacerisht nga njohurite dhe eksperienca juaj ne kete fushe.

  • Menyra e pare per ndertimin e faqeve web ne menyre perfekte, duhet te keni njohuri te mjaftueshme per skripte dhe gjuhe programimi sic jane HTML, JAVA, PHP, ASP etj.  Pra ju duhet te zgjidhni gjuhen qe keni me shume njohuri, ne menyre qe te komandoni te gjitha pjeset e faqes tuaj te internetit, si modulet po ashtu edhe skriptet qe instaloni.

Keshtu ju keni mundesine per testimin, perditesimin(Update) e faqes web ne cdo moment qe do tju duhet te nderhyni. Nje faqe te tille kerkon njohuri te thelle te gjuhes qe perdorni. Per ndertimin e faqeve web me gjuhe programimi kerkon shume kohe dhe durim.

  • Menyra e dyte per dizenjimin e faqeve web, eshte perdorimi i programeve ndihmese qe jane te bazuar ne gjuhet e programimit te faqeve web sic jane: Dreamweaver, Frontpage. Per gjuhe programimi me te avancuara ndertohen me programet Adobe Flash dhe Adobe Flex qe krijojne mardhenie interaktive me shqisat qe zoteron trupi i njeriut apo me kompjuterin local, ku lexuesi tenton te marre informacion qe kerkon. Kjo menyre ndiqet nga shumica e dizenjuesve te faqeve web, per efekt lehtesie ne punim. Keto programe realizojne ne menyre automatike shkrimin e sintaksave te shume gjuheve te programimit.
  • Menyra e trete eshte perdorimi i Shablloneve (Template) te gatshem, faqe web qe jane realizuar nga eksperte dhe shkarkohen lehtesisht nga Interneti. Puna e dizenjuesit eshte vetem te gjeje se cfare shablloni i pershtatet. Per shembull, ne ngjyra apo funksionalitetin qe ka realizohet faqja e internetit, ne shume pak kohe dhe ndryshimet e vetme per tu modifikuar jane: Logo, Baneri, Tekstet, Imazhet dhe Linket qe jane per tu perditesuar.  Sot per sot kane marre zhvillim te madh ndertimi i faqeve web me Permbatje te Menaxhueshme, sic jane Joomla, e-Commerce, Wordpress, Web2.0, Drupal etj. Ku gjithcka kontrollohet dhe monitorohet nga Paneli i Administratorit.
  • 158 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Hyrje në realizimin e Faqeve të Internetit

Gjithmonë duhet te dihet parimi i funksionimit të botës WEB dhe komunikimit me faqet Web. Në...

Planifikimi i Faqes së Internetit

Planifikimi i Faqes se Internetit  Në planifikimin e faqeve web duhet të kihen parasysh disa...

Problematikat në Ndërtimin e Faqeve Web

Problematikat në Ndërtimin e Faqeve Web Nuk mund te perjashtojme ne asnje menyre problemet qe...

Konceptet për Hyrje në WEB

Konceptet për Hyrje në WEB Interneti eshte rrjeti me i madh qe ka mbuluar boten elektronike, me...

Publikimi i Domain-it dhe Host-it

Publikimi i Domain-it dhe Host-it Qe te publikohet materiali jone, pra faqja web, duhet te...