Çfarë janë “Name Servers” (DNS)!?

Në momentin kur ju shtypni www.ams.al, lind pyetja; si mundet kompjuteri të gjejë këtë pikërisht këtë faqe? Në fakt kompjuteri “pyet“ serverat DNS.
Serverat DNS i tregojnë përdoruesve se ku mund të kërkojnë një faqe interneti. Ky veprim është realisht shumë më i komplikuar se kaq, por kjo përmbledh rreth 85 % të funksioneve të tyre themelore.

Një Name Server është thjesht një kompjuter, ai është gjithmonë i kyçur në internet dhe përkthen IP adresat në emër më të lexueshëm për ne, d.m.th na lejon qe në vend të numrave pa kuptim si https://148.163.126.71 të shkruajmë thjesht fare ams.al. Kur të regjistroni një domain emër për webfaqen tuaj do ju duhen dy nameserver, në bazë të tyre përcaktoni se ku do drejtohet webfaqja juaj. Sigurisht kjo mundësdohet automatikisht nga sistemi ynë në momentin kur të keni porositur paketën tuaj të hostit!

  • 32 Users Found This Useful
Was this answer helpful?

Related Articles

Çfarë është hapësira SSD dhe çfarë është bandwidth

Hapësira e një serveri tregon kapacitetin që ju keni në dispozicion për faqen tuaj. Zakonisht për...

Diçka për fjalën domain

Një domain name është një emër që ju mund të përdorni për të përcaktuar praninë tuaj unike në...

Çfarë është web hosting

Web hosting është mënyra më e zakonshme e hostimit të më shumë se 98.99% të web faqeve. Dmth, një...

Pas pagesës për regjistrim domaini ose plan hosti si të veproni

Menjëherë pasi të keni realizuar pagesën dhe pas verifikimit të saj në mënyrë automatike për pak...

A është e mundur të mbaj të njëjtin emër domaini edhe nëse ndryshoj host!?

Sigurisht që PO!Përderisa domaini regjistrohet nën emrin dhe të dhënat tuaja personale apo të...